Коллеги - педагогический журнал Казахстана

Наша библиотека

Главная » Файлы » В помощь учителю » Начальная школа

Математика пәні
2017-01-06, 4:18 PM
Күні пән аты: Математика Сыныбы:4
Сабақ тақырыбы: Өткенді қайталау.
Мақсаты: Өткен сабақтардағы өтілген материалдарды амалдар, есептер шығару арқылы қайталау;
Есептеу, амалдардың орындалу ретін пысықтау;
Шапшаңдылыққа, ұйымшылдыққа тәрбиелеу.
Оқыту нәтижелері: Өткен сабақтардағы өтілген материалдарды амалдар, есептер шығару арқылы қайталап, есептеу, амалдардың орындалу ретін пысықтайды. Топпен жұмыс істейді.
Әдіс-тәсілдері:топпен жұмыс, сұрақ – жауап, ойлан/жұптас талқыла, рөлдік ойын, кері байланыс
Сабақтың түрі:Алған білімді қолдану және жаңа тақырыпты меңгеру
Cабақтың формасы: топтық; жұптық; жеке топтық; ұжымдық
Көрнекі құралдары: АКТ, таратпа қазғазар, карточкалар
Негізгі ресурстар:Математика оқулығы
Қамтылған модульдер Оқыту мен оқудағы жаңа тәсілдер, Сын тұрғысынан ойлауға үйрету, оқыту үшін бағалау, оқуды бағалау, Оқушылардың жас ерекшеліктеріне сәйкес оқыту және оқу, Оқытудағы басқару және көшбасшылық
Сабақтың барысы
Қызығушылықты ояту Ынтымақтастық орнату
Амандасу. Оқушылардың жұптасып бір –біріне жақсы тілек тілеу арқылы көңілін аударту. -Оқушылар амандасады.
-Оқушылардың жұптасып бір –біріне жақсы тілек тілеу арқылы сабақты бастаймын.
Оқушыларды 3 топқа бөлу.
1-топ: «Жылдамдық», 2-топ: «Уақыт», 3-топ: «Қашықтық»
Топ ережесін еске түсіру.
1) Бір -бірімізді тыңдаймыз.
2) Уақытты үнемдейміз.
3) Маңызды нәрселерді ғана айтамыз.
4) Тәртіпті сақтаймыз.
5) Топта достық қарым-қатынас
орнату
Әр топ өзінің командирін таңдайды.
Математика сөзін топтастырады.Топ ережесін еске түсіреді.
«Миға шабуыл» әдісі арқылы ауызша тапсырмалар
Ұяшықтардан тапсырмалар шығады.
«Миға шабуыл» әдісі арқылы ауызша тапсырмаларды орындайды.
Ұяшықтардан тапсырмалар шығады.
Мағынаны ажырату
«Сиқырлы кубизм» (топпен жұмыс)
Әр топтан бала келіп текше лақтырады қандай сан түссе, сол санмен белгіленген қалташықтан есеп алып орындайды
1 есеп: Жаяу адамның жылдамдығы 5 км/сағ. Ол 2 сағатта неше км жол жүреді? 10км
Ал 3 сағатта ше? 15км
2 есеп: Мотоциклші 50 км/сағ жылдамдықпен жүрген. Ол 150 км қанша уақытта жүріп өтеді? Ал 100 км ше? 3 сағ, 2 сағ
3 есеп: Велосипедші 48 км жол жүруі тиіс. Осы қашықтықты 2 сағатта жүріп өту үшін ол қандай жылдамдықпен жүру керек? 24км/сағ
4 есеп: Бүркіт 3 секундта 90 м қашықтықты ұшады. Ол 270м неше секундта ұшып өтеді? 30м/с пен
9 сек
5 есеп: Лашын 4 секундта 80м қашықтықты ұшады . Ол 360метрді неше секундта ұшып өтеді? 20м/с
18сек
6 есеп: Машинаның жылдамдығы 80км/сағ. Ол 4 сағатта қанша км жол жүреді? 320км
Әр топ өз тапсырмасын орындап, дәптерге жазады.
1 тапсырма: Тік төртбұрыштың ені 4см, бұл оның ұзындығынан 8см кем. Фигураның ауданын тап.
2 тапсырма: Ені 8см, ал ұзындығы одан 2 есе артық. Фигураның ауданын тап.
3тапсырма: Тік төртбұрыштың ауданы 48см.кв. , ені 24см. Фигураның ұзындығын тап.
«Оқы да біл, ойна да күл» логикалық тапсырма
А) Алдында 1, артында 2, артында 1, алдында екі, біреуі екеуінің арасында және барлығы бір қатарда қаз ұшып келе жатты. Барлығы неше қаз бар? (3)
ә)Әсем, Ардақ, Анар үшеуі математикадан бақылау жұмысынан қандай баға алғанын сұрағанда ,мұғалім:
- Ешқайссың жаман баға алған жоқсыңдар, бірақ әрқайссыңның бағаларың әртүрлі. Әсемнің бағасы «3» емес, ал Анардікі «3» те емес, «5»-те емес.Сонда әркім қандай баға алған?
Ш: Әсем Ардақ Анар
5 3 4
Түсіндіре отырып, орында
І топ
85033 : 211 = 403
1960 : 245 =8
ІІ топ
37389 : 121 =309
2097 : 233 = 9
ІІІ топ
114982 : 382=301
1107 : 123 =9
«Деңгейлі теңдеу»
Балалар өз қалауынша теңдеулер алып орындайды. Дәптерге жазады.
3 қалташық берілген . Олар: қызыл-күрделі, көк-орта, жасыл-жеңіл.
Балалар өз қалауынша теңдеулер алып орындайды.
Қызылда:
400 ∙ (х – 12) ═ 3600
1500 : (х + 400) ═ 3
56000- (92 • х) ═7792
Көкте
12000 • х ═ 800 • 30
80000 : у = 4000 – 2000
67343 – х = 6309 : 9
Жасылда
12 • х = 24
360 : х =60
х ∙ 70 = 630
Әр топқа жылдамдыққа байланысты есептер берілді. Топтық жұмыс, постер құрып, есепті шығару.
«Жылдамдық» тобы: Екі қаладан бір мезгілде бір-біріне қарама-қарсы екі автомашина шықты. Біріншісі 58 км/ сағ жылдамдықпен жүрсе, екіншісі 64 км/сағ жылдамдықпен жұрді. Олар 7 сағаттан кейін кездесті. Екі ауылдың арасы неше километр болғаны?
«Уақыт» тобы: Ара қашықтығы 625 км екі ауылдан бір мезгілде екі жүк машинасы шықты. Біріншінің жылдамдығы 65 км/сағ, ал екіншінікі 60 км сағ.Олар неше уақыт өткен соң кездесті?
«Қашықтық» тобы: Ара қашықтығы 380 км екі ауылдан бір мезгілде велосипедші мен мотоциклші бір-біріне қарама қарсы жолға шықты. Олар 5 сағ өткен соң кездесті. Мотоциклші 60 км/сағ жылдамдықпен жүрсе, велосипедші қандай жылдамдықпен жүрді?
Семантикалық карта «Сиқырлы кубизм» (топпен жұмыс)
Әр топтан бала келіп текше лақтырады қандай сан түссе, сол санмен белгіленген қалташықтан есеп алып орындайды
Әр топ өз тапсырмасын орындап, басқа топқа түсіндіреді.
1-т. Ені -4см
Ұзындығы -? 8 см кем
S-?
4+8=12(см)
S=12*8=96 〖см〗^2
2-т. Ені -8см
Ұзындығы -? 2 есе артық
S-?
8*2=16
16*8=128 〖см〗^2
3-т S -48 〖см〗^2
Ені-24см
Ұзындығы -?
48:24=2(см)
«Оқы да біл, ойна да күл» логикалық тапсырмаларды орындайды.
Әр топқа тапсырма беріледі.
Әр топқа жылдамдыққа байланысты есептер берілді. Топтық жұмыс, постер құрып, есепті шығарады.Топтық жұмыс
Ш:1-тәсіл:58+64=122(км/сағ)
122*7=854 (км)
2-тәсіл: 58*7=406 (км)
64*7=448(км) 406+448=854 (км)
1-тәсіл
65км/сағ+60км/сағ=125км/сағ
625:125=5 сағ
Ж: 5 сағ
60км/сағ*5сағ=300 км
380км-300км=80км
80км:5сағ=16 км сағ
Ж: Велосипедші 16км/сағ жылдамдықпен жүрді.
Ой толғаныс Математикалық диктант.
1. 160-ты 6 есе арттыр. 960
2. 680 мен 590 сандарының қосындысын тап. 1270
3. 180-ді 3 есе кеміт 60
4. 670-ті 30-ға арттыр. 20100
5. 800 бен 300-дің айырмасын 100 есе кеміт 5 Математикалық диктант орындап стикерге конвертке салып тапсырады. Конверт сұрақ әдісі
Бағалау
Мұғалім оқушыларды суммативті бағалайды
Кері байланыс орнату Оқушылар өз-өздерін бағалайды, топтық бағалайды ОүБ
Үйге тапсырма Үйге тапсырма №5,6
Категория: Начальная школа | Добавил: bayan_kayratkyzy | Теги: bayan_kayratkyzy
Просмотров: 20 | Загрузок: 0 | Комментарии: 1 | Рейтинг: 5.0/1
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пятница, 2017-01-20, 12:47 PM
Приветствую Вас Гость

Форма входа

Категории раздела

Психология [167]
Педагогика [295]
Математика [786]
Физика [246]
История [338]
Классному руководителю [525]
Русский язык и литература [700]
Физическая культура [210]
Английский язык [417]
Искусство [182]
Родительский совет [15]
Биология [324]
Информатика [371]
Начальная школа [1907]
Мой Казахстан [241]
Технология [128]
Самопознание [172]
Технология труда [50]
Персональная рубрика учителя технологии труда Шукурова Суюнгали Сагинтаевич. Западно-Казахстанская область,Жанибекский район,СОШ имени Т.Жарокова
НВП и ОБЖ [42]
Профессиональное образование [158]
Дошколенок [476]
География [130]
Школьная библиотека [49]
Казахский язык и литература [555]
Химия [34]

Социальные закладк

Поиск

Друзья сайта

Академия сказочных наук

  • Театр.kz

  • Статистика

    Рейтинг@Mail.ru