Коллеги - педагогический журнал Казахстана

Наша библиотека

Главная » Файлы » В помощь учителю » Английский язык

разработка урока
[ Скачать с сервера (20.6Kb) ] 2015-04-07, 12:03 PM
«Әулиекөл ауылшаруашылық колледжі» КМҚК
КГКП "Аулиекольский сельскохозяйственный колледж"

Открытый урок

Тема: «Великобритания»

Провела: преподаватель английского языка Кумусбекова Г.О

Аулиеколь 2013 учебный год

Theme: Great Britain
Group: 1П 64
Aim: 1. тренировка произносительных навыков
2. развитие умений аудировать с целью извлечения общего содержания
3. совершенствовать навыков устной речи и письма
Org moment
Good morning students. Sit down, please. Who is in duty today? Who is absent? What is the weather like today? What is season now? What date is it today?
Check home work
Now lets check your homework
Introduce new theme
Today at the lesson we are learn a new theme, we are going to speak about Great Britain.
Ok. First of all read the proverbs

• East or West, home is best
• First think, then speak
• Live and learn
• Look before you leap
Ok. Now listen song. Then we are going to listen to CD about Great Britain. Now answer my question.

1. What is the official name of Great Britain?
2. Which of four countries is bigger?
3. What is the capital of the country?
4. What is the biggest rivers of the UK?
5. Who rules the country?
Ok. Be ready to translate the sentences.

• Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии состоит из 4 стран.
• Великобритания состоит из Англии, Шотландии, Уэльса.
• Столица Соединенного Королевства - Лондон.
• Реки в Великобритании не очень длинные.
• Самые большие реки – Темза и Северн.
• В Великобритании мягкий климат.
The next task complete the table using this words
consist - состоит
capital - столица
river - река
long -длинный
big - большой
mild - мягкий

Complete the table
№ countries capital theemblem nationality
1
2
3
4

Now do the crossword

• the industrial centre of Scotland
• the oldest part of Edinburgh
• the most picturesque part of the Royal Mile
• the symbol of Scotland
• the capital of Scotland
• the county called the "garden of England"
• one of the Celtic languages
• the capital of Wales
Match Russian and English proverbs.
1. East or West - home is best. a. В чужой монастырь со своим уставом не ходят.

2. So many countries so many customs. b. В гостях хорошо, а дома лучше.

3. Every country has its customs. c. Сухой хлеб дома лучше, чем жареное мясо за
границей.

4. When at Rome, do as the Romans do. d. Сколько стран, столько и обычаев.

5. Dry bread at home is better than roast meat abroad. e. У каждой страны свои обычаи.
Russian and English Proverbs
English Proverbs 1 2 3 4 5
Russian Proverbs 2 4 5 1 3

Fixing of knowledge
Now we will do test
Do You Know? Test
1) The official name of the country is...
a. Great Britain
b. the United Kingdom of Great Britain
c. the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
2 ) The UK consist of ... parts
a. 4
b. 3
c. 11
3) The capital of Great Britain
a. Edinburgh
b. London
c. Cardiff
4) The .... Ocean washes the UK
a. Atlantic
b. Pacific
c. Indian
5)The Queen of England lives in
a. Hampton Court Palace
b. Buckingham Palace
c. The Tower of London
6) In front of Buckingham Palace there is
a. Nelson's Column
b. Albert Memorial
c. the Queen Victoria Memorial
7) The population of Great Britain is ... million people
a. 56
b. 100
c. 5
8 ) People who live in Britain are ...
a. the British
b. the English
c. the Scots
9) The most popular sport in Britain is ...
a. football
b. cricket
c. tennis
10) The oldest part of London is
a. the City
b. Westminster
c. the East-End

Keys.
“Do you know?”
1-c, 6-c
2-a, 7-a
3-b, 8-b
4-a, 9-b
5-b, 10-b
Give homework
Your homework write information about great Britain
Conclusion
I will give you sheets of pepper you draw smile. Ok. Your mark is...
Категория: Английский язык | Добавил: Гульбике
Просмотров: 250 | Загрузок: 3 | Комментарии: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Воскресенье, 2016-12-11, 7:09 AM
Приветствую Вас Гость

Форма входа

Категории раздела

Психология [165]
Педагогика [291]
Математика [779]
Физика [242]
История [337]
Классному руководителю [519]
Русский язык и литература [697]
Физическая культура [200]
Английский язык [409]
Искусство [181]
Родительский совет [14]
Биология [319]
Информатика [366]
Начальная школа [1874]
Мой Казахстан [238]
Технология [126]
Самопознание [171]
Технология труда [49]
Персональная рубрика учителя технологии труда Шукурова Суюнгали Сагинтаевич. Западно-Казахстанская область,Жанибекский район,СОШ имени Т.Жарокова
НВП и ОБЖ [40]
Профессиональное образование [155]
Дошколенок [464]
География [129]
Школьная библиотека [48]
Казахский язык и литература [544]
Химия [33]

Социальные закладк

Поиск

Друзья сайта

Академия сказочных наук

  • Театр.kz

  • Статистика

    Рейтинг@Mail.ru